Wijn bestellen in onze webshop

De Wijngids 2020Blind geproefd en beoordeeld door de drie Nederlandse Masters of Wine

Fantastisch resultaat voor Wijnhandel De Moriaan: 
28 eervolle vermeldingen in De Wijngids 2020

Amsterdam, 10 oktober 2019

Donderdagavond 10 oktober vond in de Spiegelzaal van het Amstel Hotel te Amsterdam de lancering van De Wijngids plaats. Deze kersverse koopgids bespreekt de 400 beste in Nederland verkrijgbare wijnen onder de vijfentwintig euro volgens de drie Nederlandse Masters of Wine: Cees van Casteren, Frank Smulders en Job de Swart. Maar liefst 28 door Wijnhandel De Moriaan geïmporteerde wijnen zijn beoordeeld met een rapportcijfer 8,5 of hoger.

Ontdek alle wijnen met een eervolle vermelding >

De keynote speech tijdens de boeklancering werd verzorgd door niemand minder dan eregast Jancis Robinson, een van ’s werelds meest gezaghebbende wijnjournalisten en Master of Wine sinds 1984. Zij kwam speciaal naar Nederland voor de bijzondere samenwerking van de drie Nederlandse Masters of Wine die leidde tot de publicatie van De Wijngids.

Van links naar rechts: Job de Swart, Frank Smulders, Jancis Robinson en Cees van Casteren

Onafhankelijk en kwaliteitsgericht: eindelijk een gids die het anders doet

Wijngidsen zijn er te over, maar een gids zoals De Wijngids zag de Nederlandse wijnmarkt nog niet eerder. Wat deze koopgids zo uniek maakt, is dat de ingezonden wijnen blind (dus zonder zicht op het etiket) geproefd zijn. Dit maakt De Wijngids tot de enige onafhankelijke koopgids van Nederland. De wijnen zijn bovendien geproefd door de hoogst gekwalificeerde proevers die ons land rijk is, namelijk de drie Masters of Wine Cees van Casteren, Frank Smulders en Job de Swart. Zij hebben de wijnen niet alleen een score op een schaal van 1 tot 10 gegeven, maar ook beoordeeld op prijs-kwaliteitverhouding. Dit deden zij door tijdens het blindproeven een inschatting van de prijs te maken en die na onthulling te vergelijken met de daadwerkelijke winkelprijs. Van de ruim 2.200 geproefde wijnen zijn uitsluitend de 400 beste in de gids opgenomen.

De wijnselectie van Wijnhandel De Moriaan gooit hoge ogen

Maar liefst 28 van de 400 wijnen in De Wijngids worden geïmporteerd door Wijnhandel De Moriaan. Al deze wijnen zijn beoordeeld met een vermeldenswaardige score van 8,5 of hoger. Twee wijnen kregen zelfs een topscore van 9+ en werden daarmee ‘Wijn van het jaar 2020’: de mousserende Jean-Louis Denois Crémant Bulles d'Argile Brut Nature en de rode Gaia Estate Nemea Gaia S. Het Zuid-Afrikaanse wijndomein DeMorgenzon uit Stellenbosch ontving bovendien een eervolle vermelding: maar liefst vier van hun wijnen schitteren in De Wijngids.

Wijn bestellen in onze webshop
Even geduld a.u.b.