Muskaatwijn is de verzamelnaam voor aromatische en meestal vrij zoete wijnen van druiven uit de muskaatfamilie. Ze zijn afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, van Portugal tot aan de Griekse eilanden, en waren ooit erg gewild bij de Venetianen. Van oudsher worden muskaatwijnen versterkt, zoals bijvoorbeeld bij Vin Doux Naturel uit Zuid-Frankrijk de gewoonte is. Van de muskaatdruif – ook moscatel genoemd – bestaan verschillende varianten, waarvan muscat blanc à petits grains en muscat d’alexandrie kwalitatief de beste zijn. Gebieden waar zoete muskaatwijn een specialisme is, zijn onder andere Setúbal in Portugal, Málaga in Spanje, de Franse Roussillon, het Italiaanse eiland Pantelleria en het Griekse eiland Samos. Schenk deze wijnen goed gekoeld bij (of in!) desserts met fruit, bij cake en gebak, of bij een pikante blauwaderkaas.
Franse witte wijn met een fruitig aroma van verse muscatdruiven en lychees en een krachtige smaak. Goed gekoeld een lekker aperitief, maar ook heerlijk bij desserts met vers fruit.
Flesinhoud: 375 ml
Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.
Amberkleurige versterkte zoete wijn uit Portugal met een intens, zuiver en fraai aroma van muskaat en gekonfijte vruchten. De volle, zoete smaak past heel goed bij niet al te zoete desserts. Goed gekoeld ook erg lekker als aperitief.
Witte dessertwijn uit Frankrijk met een krachtige, zoete smaak en een alcoholpercentage van 15%. Goed gekoeld heerlijk als aperitief en bij desserts met vers fruit.