Krokant gebakken zeebaars

Ingrediënten:

  • 4 grote zeebaarsfilets
  • 6 roseval-aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 limoen
  • 125 gram crème fraiche

Ochtend:

  • Kook de aardappels in de schil, laat iets afkoelen en snijd in kwarten
  • Laat koud worden in de andere helft van de vinaigrette met de gehakte knoflook
  • Snijd de zeebaarsfilets in 3 mooie stukken en maak een sneetje in het midden van de huid
  • Rasp de schil van de limoen zeer fijn en meng met de crème fraiche

Net voor het eten:

  • Bak de vis, met iets zout, krokant op de huidkant in wat olie
  • Bak de andere kant op het eind maximaal 10 seconden
  • Snijd de tomaatjes doormidden en bak zeer heet en kort op de snijkant
  • Serveer op lauwwarme borden
Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Voorjaar 2012
  Recept downloaden

Sepp Moser Kremstal Ried Gebling Erste Lage Grüner Veltliner 2019

Frisdroge Oostenrijkse witte wijn. Met z'n volle, droge smaak combineert deze topwijn uitstekend met visgerechten, lichte pasta's met paddenstoelen of asperges.

94
Parker
2020
The Wine Advocate: 94 punten

Filigreed and juicy on the palate, this is a mouth-filling and juicy, very elegant and crystalline Veltliner with a long, intense and rich finish.
16,5
Perswijn
2019
Perswijn: 16,5 punten

Koele nachten zorgen voor aromatische kracht en mooie zuren, met peer, perzik, kruidige bloemen en een ingetogen smaak, die nog veel complexer wordt.
16
Jancis Robinson
2019
JancisRobinson.com: 16 punten

An underlying fruit ripeness more like apricot. Very inviting. On the palate, tight, stony and much more mineral than I expected from the aroma. Taut and almost lean, but balanced.
91+
Parker
2018
The Wine Advocate: 91+ punten

The palate is ripe and lush but also crystalline, precise and elegant, finishing with good mineral grip and some lactic notes.

19,75

Vanaf 12 flessen 18,10 per fles

Even geduld a.u.b.