Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op smaak
Zoek op prijs
Zoek op dranksoort

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Witte port

Witte port is een buitenbeentje onder de portwijnen en de uitzondering op de regel dat port rood van kleur is. Witte port wordt in grote lijnen gemaakt op dezelfde manier als rode port, maar dan van witte druivenrassen uit de Dourovallei. Doordat de wijn enkel jaren houtrijping krijgt, is zijn uiteindelijke kleur eigenlijk meer lichtgoud. Een indeling in verschillende typen zoals bij rode port is er bij witte port niet. Nog een verschil is dat witte port een minder zoete smaak heeft, al moet je een aanduiding als dry niet al te letterlijk nemen. De smaak is rijk en vol, met frisse zuren, wit fruit en honing, en een fluwelig mondgevoel. In Portugal zelf wordt witte port vaak geserveerd als cocktail met ijs en tonic. Witte port is licht gekoeld ook een verrassende begeleider van zoute amandelen, paté en eendenlever.


Churchill's Dry White Port 50cl

Een verfijnde, cognackleurige witte port; gevolg van tien jaar houtrijping. De smaak is vol, droog en nootachtig. Deze elegante port is licht gekoeld erg lekker als aperitief.

Flesinhoud: 500 ml

Quinta da Romaneira Fine White Port

Licht goudgele Port met een subtiele geur van gekonfijte citroen, sinaasappelschil, vijg en karamel. Vol, zacht en mildzoet van smaak met gebalanceerde zuren. Drink ‘m licht gekoeld als aperitief, gewoon puur of als Port Tonic (witte Port, tonic, ijs en citroen).

Even geduld a.u.b.